Hoe kunnen we samen de zorg van de toekomst vormgeven? Door in gesprek te gaan, te luisteren, maar vooral dit samen aan te pakken. En dat willen we doen vanuit POM Limburg, samen met BlueHealth Innovation Center. Over de periode 2021-2022 organiseren we 3 hackatons. Hackawat? Een hackathon is een ontmoeting van mensen die samen concrete oplossingen bouwen voor concrete vragen. En dat kan eender wat zijn... (Bekijk de video als je meer wil weten.)

En daarvoor hebben we jullie hulp nodig. Graag vragen we een paar minuten van jullie kostbare tijd om een aantal vragen te stellen, maar vooral te horen, waar jullie graag een oplossing voor zouden zien. Is er iets wat je dagelijks tegenkomt, en waarvan je denkt: "Dat moet beter kunnen." Of misschien merk je wel zaken op het werk in de zorg die beter kunnen. En dat mogen kleine en grote dingen zijn. Probeer vooral het probleem te omschrijven, je moet zelf niet wakker liggen hoe dit op te lossen.

Laat je commentaren na hieronder en wie weet... gaan we wel aan de slag met jouw uitdaging!

We werken graag rond 3 grote thema's:

  • Zorgtoerisme en sociaal ondernemerschap: Hoe kunnen we nieuwe vormen van samenwerkingen stimuleren om zorggerelateerde uitdagingen aan te pakken en zo ook de regio te promoten?

  • Duurzaam en digitaal zorgen voor mekaar: Wat kunnen we doen om de golf van mensen die het mentaal moeilijk krijgen, helpen op schaal en hoe kunnen we hiervoor nieuwe modellen, technologieën of aanpakken bedenken?

  • Telezorg: Hoe kunnen we digitale technologieën inzetten om zorg of afstand te realiseren en wat moet er allemaal gebeuren om dit te realiseren?

Denk even na, wat jij graag opgelost zou zien binnen één van deze thema's en laat het ons weten!

Hack4Health Limburg is een organisatie van POM Limburg en BlueHealth Innovation Center vzw - Alle rechten voorbehouden