top of page
IMG_6299.JPG
Hack4Health logo - bordeau_transparent b
Logo POM en BHIC - wit.png

CAREHACKATONS IN LIMBURG

Doel?

Samen oplossingen bedenken voor concrete uitdagingen waar de zorg- en welzijnsector vandaag de dag mee te kampen hebben.

Wie?

POM Limburg in samenwerking met BlueHealth Innovation Center.

Hoe?

Door 3 carehackatons te organiseren waar zowel studenten als mensen uit het bedrijfsleven samenkomen om oplossingen te vinden voor concrete zorgvragen.

Welke zorgvragen?

De eerste hackaton staat al in de steigers. Dus noteer alvast 16 en 17 november in je agenda. De volgende hackatons (die zullen doorgaan in 2022), daar beslissen jullie mee over. Via onderstaande survey kunnen jullie uitdagingen waar jullie dagelijks mee geconfronteerd worden indienen. Ze moeten enkel onder een van de drie thema’s passen. Wij gaan vervolgens verder aan de slag met het selecteren van drie uitdagingen per thema en wie weet vinden deelnemers aan één van de hackatons wel een oplossing.

Bekijk zeker ook onderstaande video voor meer informatie over de carehackatons.

Uitdagingen rond welke thema’s?

De drie thema’s waar we rond werken zijn de volgende:

 1. Zorgtoerisme, sociaal ondernemerschap (adhv PVF) en games voor mensen met een beperking:
  Ondersteunen van zorgvragers op vlak van een vakantie of revalidatie buiten het ziekenhuis op maat, met aandacht voor opportuniteiten voor maatwerkers. Ontwikkelen van games op maat voor mensen met een beperking.

   

 2. Duurzaam en digitaal zorgen voor mekaar:
  Zorgen voor mekaar in zorgzame buurten, zorgen voor mekaars mentale gezondheid, zorgen voor maatwerkopportuniteiten voor zorgvragers, zorgen voor mekaar in duurzame en geconnecteerde welzijnsgebouwen… en dit allemaal met ondersteuning van duurzame, digitale toepassingen.

   

 3. Telezorg:
  Zorgen vanop afstand met behulp van gebruiksvriendelijke digitale technologieën en het verder ontwikkelen van de TeleHealth sector.

 

 

Denk even na over wat jij graag opgelost zou zien binnen één van deze thema's en laat het ons weten!

Hack4Health Limburg is een organisatie van POM Limburg en BlueHealth Innovation Center vzw - Alle rechten voorbehouden

bottom of page