top of page

Hack4Health is samen bouwen aan de toekomst van de gezondheidszorg.

Hack4Health Limburg Eventbrite.png

UITGESTELD

Agenda

  OVER HACK4HEALTH

UPDATE:

Gezien de evolutie van de COVID cijfers werd besloten om dit event uit te stellen naar een latere datum. Het event van 16 november zal nu doorgaan midden maart 2022 (exacte datum volgt).

Het event van 17 november gaat nog steeds door, maar in gewijzigde setting (ook locatie). Meer info vind je hier.

WAT STAAT ER OP HET SPEL?

Op het einde van de dag zal ieder team hun concept pitchen voor een geselecteerde jury die de winnaar zal kiezen. We weten dat winnen niet de drijfveer is voor jou om mee te doen aan Hack4Health, maar we willen de winnaar van de dag niet met lege handen naar huis laten gaan.

UITGESTELD (NIEUWE DATUM TBC)

Hack4Health Limburg is een initiatief van POM Limburg, in samenwerking mat BlueHealth Innovation Center vzw. Wil je meer weten over de 3 zorghackathons die POM Limburg organiseert, of heb je zelf een uitdaging voor één van de volgende activiteiten, bekijk dan zeker deze pagina of bekijk de video.

Challenges

  CHALLENGES

Tijdens deze hackathon gaan we aan de slag met een aantal concrete challenges.

 

Op 16 november ligt de focus op zorgtoerisme en sociaal ondernemerschap (PVF). Op 17 november werken we rond games voor mensen met een beperking. De twee dagen volgen hetzelfde proces. Je kan kiezen om naar beide dagen te komen of naar één, geheel volgens jouw interesse.

2.png

Limburg biedt als groene, dichtbij-bestemming een interessant kader voor zorgtoerisme uit te bouwen in een aangename omgeving. Om dergelijk zorgtoerisme duurzaam op de kaart te zetten, is de expertise nodig vanuit zowel de zorgsector als de toeristische sector. Personalisering van het zorg-toeristisch aanbod is daarbij cruciaal. Zorgomkadering, toegankelijkheid, (zorg)klantvriendelijkheid, vakantiesfeer versus ziekenhuis-omgeving, betaalbaarheid, laagdrempeligheid... zijn allemaal zaken die in balans moeten zijn om er een succesverhaal van te maken. Wil jij als zorgprofessional, ondernemer of als expert binnen toerisme deze nieuwe doelgroepen graag ontvangen en een leuke ervaring geven dan is deze challenge wellicht erg interessant voor jou. Hoe zie jij zorgtoerisme en wat zijn volgens jou geslaagde concepten hiervoor?

1.png

Persoonsvolgende financiering maakt dat personen met een handicap (meer) in de driving seat komen te zitten van hun eigen zorg. Ze kunnen zelf beslissen waar en/of hoe ze hun budget willen inzetten. Is dat dan een bedreiging voor welzijnsorganisaties of een opportuniteit voor welzijnsgebruikers? Of omgekeerd? Of beide?

Wij zien vooral een boeiende uitdaging en geloven dat cliëntparticipatie en inspraak van gebruikers en mantelzorgers kan leiden tot een meerwaarde en nieuwe inzichten voor zowel de organisatie als gebruiker voor het aanbieden van een dienstverlening op maat. Denk je samen met ons mee hoe we dit kunnen realiseren?

3.png

Iedereen speelt graag, ook mensen met een beperking. Maar niet alles kan zomaar door iedereen gespeeld worden.

Aan de hand van echte persoonscasussen vanuit het werkveld van Sint-Oda worden verschillende situaties geschetst bij het begin van het event. Vertrekkend vanuit het profiel van een persoon in kwestie worden de teams ingelicht over diens mogelijkheden en beperkingen. Ook zijn of haar interesses en mogelijke verwachtingen van de te ontwikkelen game worden toegelicht.

Benieuwd hoe een dergelijke casus eruit ziet? Wait and see.

Programma
Prijs & Registratie

  PRIJS & REGISTRATIE

Of je nu student, onderzoeker, zorgprofessional, patiënt, familie of iemand met ervaring of expertise in één van de domeinen bent, iedereen is meer dan welkom om deel te nemen aan Hack4Health.

Tijdens het event word je ingedeeld in groepjes, dus je mag gerust alleen langskomen. Wil je met collega's komen, of vrienden, geen probleem. Uiteraard mogen jullie je ook als groep inschrijven. Wel even aangeven tijdens de registratie.

Oh ja, en hebben we al gezegd dat het volledig gratis is? Dit event is kosteloos voor de deelnemers.

Wat zeg je? Je hoort het goed...

We verwachten wel dat je komt opdagen als je registreert. Kwestie van dat we niets moeten weggooien.

Dus registreren, knop hieronder, je weet hoe het gaat...

       WAT IS INBEGREPEN?

 • Eten en drinken gedurende de dag

 • Coaching door experten

 • Gebruik van alle tools tijdens de workshops

 • Internet

 • Post-its, markers, flip charts,..

 • Leuke netwerk opportuniteiten

 • Kans op leuke prijzen

 • Een leerrijke en aangename ervaring

Partners & Experts

PARTNERS & EXPERTS  

Ook geïnteresseerd om partner te worden? Neem gerust contact op met...

MIC_Frederik (640x427).jpg
Praktisch

PRAKTISCH

Wanneer

NIEUWE DATUM BINNENKORT

Waar

LOCATIE BINNENKORT

Hack4Health is a trademark of BlueHealth Innovation Center - All rights reserved

 • White Facebook Icon
 • White LinkedIn Icon
 • White Twitter Icon
 • White Instagram Icon

Contact us via frederik@bhic.care

bottom of page